Mbrojtja Heroike e Krujës gjatë Rrethimit II dhe të III (1466-1467)

Në Maj të vitit 1466, në krye të të gjithë forcave ushtarake të Perandorisë Osmane, që arrinin 150 mijë ushtarë, Mehmeti II iu drejtua viseve të lira shqiptare, duke ndjekur rrugën e vjetër Egnatia. Përballë taktikës së përdorur nga Skënderbeu, sulltani e ndau ushtrinë vet në dy pjesë, njëra, e pajisur më artileri, e meVazhdoni leximin “Mbrojtja Heroike e Krujës gjatë Rrethimit II dhe të III (1466-1467)”

Ai qe i pari në sulm dhe i fundit në tërheqje. Përshkrim i detajuar për Gjergj Kastriotin…

Një përshkrim i detajuar(unik) për hyjnorin Gjergj Kastrioti-Skënderbeu nga bashkëpunëtori i tij i ngushtë, biografi më i hershëm i Heroit tonë Kombëtar dhe humanisti drishtian Dhimitër Frangu në veprën e tij të shkruar në vitin 1480, me titull; “Gli illustri e gloriosi gesti e vittoriose imprese fatte contro i Turchi dal Signor Don Georgio CastriottoVazhdoni leximin “Ai qe i pari në sulm dhe i fundit në tërheqje. Përshkrim i detajuar për Gjergj Kastriotin…”

Imzot Primo Bianki, kontributi patriotik i ipeshkvit të Durrësit

Rreth vitit 627 p. l. Kr. qe themeluar nga fiset ilire qyteti bregdetar i Durrësit, i cili aso kohe u pagëzua me emrin e lashtë Epidamus dhe më vonë emri i tij qe Durrah. Si qytet me tradita luftarake , mori pjesë në betejën e Peloponezit me 431 p. l. Kr. Gjatë luftrave iliro–romake meVazhdoni leximin “Imzot Primo Bianki, kontributi patriotik i ipeshkvit të Durrësit”

Gjergj Kastrioti-Skënderbeu i shpërfytyruar nga sharlartanët, fokloristët e studiuesit. Portreti i tij i vërtetë sipas dokumenteve

  Gjergj Kastrioti-Skënderbeu i shpërfytyruar nga sharlartanët, fokloristët e studiuesit, përballet me imazhin e vërtetë historik të tij. Historiani i njohur, Pëllumb Xhufi, në një intervistë për Report TV rrëfen për figurën e një strategu të madh që për 25 vjet e ktheu Arbërinë në një barrierë të sigurt ndaj kryqëzatave osmane që po mësyninVazhdoni leximin “Gjergj Kastrioti-Skënderbeu i shpërfytyruar nga sharlartanët, fokloristët e studiuesit. Portreti i tij i vërtetë sipas dokumenteve”