Vrana Konti, komandanti besnik i Skënderbeut deri në vdekje.

Vrana Konti ose Kont Uran Altisferi (? – 1458) ishte një kont Italian nga Napoli i shekullit të 15-të dhe një nga bashkëpuntorët më të afërt e Gjergj Kastriotit- Skënderbeut . Deri në vdekjen e tij në 1458 ai ishte këshilltar i Skënderbeut dhe një nga komandantët e tij më të mirë.. Vrana Konti ka marrë pjesë në të gjitha betejatVazhdoni leximin “Vrana Konti, komandanti besnik i Skënderbeut deri në vdekje.”

O Zot ! A ka njerëz më në këtë vend të dëgjojnë njeriun që vuan!

Nga: ARTAN FUGA Propagandë me VNR (video news release) në pavionin e Dostojevskit ————————– E shkreta mësuese, gruaja nga Lezha a Mirëdita! Mirë që e ka zënë halli sepse sëmundja nuk pyet! Të shkuara i uroj me gjithë zemër, sepse me vullnet çdo gjë kalohet, sigurisht edhe me mjekime. Zoti pastaj e di! Të gjithëVazhdoni leximin “O Zot ! A ka njerëz më në këtë vend të dëgjojnë njeriun që vuan!”

Letra e Papës në 500 vjetorin e vdekjes se Skenderbeut, ndërsa vendi ishte në diktaturë

Nga Ndue Dedaj Është një letër e Papës Pali VI, që gjysmë shekulli më parë udhëtoi drejt nesh, për të na uruar 500-vjetorin e Heroit tonë Kombëtar, Gjergj Kastriotit-Skënderbeut. Ngaqë vendi ynë nuk kishte më një hierarki të kishës katolike të veten, për më tepër që qeveria e kohës vetëm një vit më parë, mëVazhdoni leximin “Letra e Papës në 500 vjetorin e vdekjes se Skenderbeut, ndërsa vendi ishte në diktaturë”