Dimri i Gjergj Kastriotit

Nga Ndue Ukaj Nata e 17 janarit 1468 ishte me hënë të plotë, por në mëngjes moti u tërbua. Gratë e veshura me të bardha nuk dëgjuan kambanat e kishave  dhe i kapi frika e madhe. Mbushën kovat më ujë dhe e pastruan trishtimin në prag të Kështjellës. Murgjit lexuan liturgji në gjuhën Engjëllore. Pastaj lidhënVazhdoni leximin “Dimri i Gjergj Kastriotit”

Sot nuk na duhet më shpata e Skënderbeut, por mendja e tij dhe zemra pro-arbërore akoma më shumë.

Nga Edlira Gjoni Sot është dita t’i jemi thjesht mirënjohës historisë. Jo larg nesh, heronjtë i shpikin a i marrin borxh. Ne e kemi tonin, dhe gjithë bota nderon guximin, aftësitë, këmbënguljen, zotësinë në fushë të betejës e në kuvendin e vendimit. Roma e quajti Gjeneral. Parisi e sheh si frymëzim. Hungaria si mik. Ne thjeshtVazhdoni leximin “Sot nuk na duhet më shpata e Skënderbeut, por mendja e tij dhe zemra pro-arbërore akoma më shumë.”