Telegrafikisht

16/01/2018

50 fakte të rralla që nuk i dini mbi kafenë

Është pija më e përhapur (pas ujit): Çdo ditë në botë konsumohen pothuajse 1,6 miliard filxhanë me kafe. Kush ishin kultivuesit e parë dhe origjina e emrat. Doza vrasëse e kafes është rreth 100 filxhanë. Pse disa murgj i kërkuan Papa Klementit 8 që të nxirrnin jashtë ligjit këtë “pije myslimane” dhe çfarë tha ai pasi e shijoi. 50 fakte për pijen që konsumohet në çdo [ Lexo më shumë...]

0 Comments

Vdekja e Skënderbeut (17 janar 1468)

Vdekja e Skënderbeut (17 janar 1468) Në mars të vitit 1467, kur Skënderbeu gjendej në Itali, nëpunësit osmanë kryen regjistrimin e popullsisë e të tokave në një rajon të kufizuar të viseve të shkelura prej tyre për të vendosur në to sistemin feudal ushtarak të timareve. Ky regjistrim dëshmon mirë për pjesëmarrjen masive të shqiptarëve në luftë. Sipas tij, dhjetëra [ Lexo më shumë...]

2 Comments