Përse unë dua të rishikohen ato që më kanë mësuar ideologjikisht për Heroin tonë kombëtar Gjergj Kastrioti, Skënderbeu

Nga Artan Fuga Gojëdhëna e shpatës dhe e dorës. E drejtë, nuk është shpata që bëri epopenë e madhe të Skënderbeut. Shpata ngrihet nga dora. Por, dora nuk ngrihet vetë. Dorën e ngre mendja, ideja, koncepti. Duhet një historiografi idealiste për të shpjeguar çarjen e madhe që prodhoi Skënderbeu në histori. Pse do të vinteVazhdoni leximin “Përse unë dua të rishikohen ato që më kanë mësuar ideologjikisht për Heroin tonë kombëtar Gjergj Kastrioti, Skënderbeu”