A do të mësojmë ndonjë gjë më shumë për Skënderbeun këtë vit apo do të përsërisim formulimet e përjetshme?

Nga Artan Fuga Epopeja e Skënderbeut na nderon si komb. Burra të zgjuar ata që e zgjuan nga kujtesa për të ndërtuar një shtet shqiptar e na dhënë identitet duke na quajtur stërnipër të Skënderbeut. Jo të gjithë jemi stërnipër të tij, por ama një pjesë janë sigurisht. stërnipër të asaj kohe që nxorri Skënderbeun.Vazhdoni leximin “A do të mësojmë ndonjë gjë më shumë për Skënderbeun këtë vit apo do të përsërisim formulimet e përjetshme?”

Vjedhjet e ligjshme!

Nga Artan Fuga Vjedhjet e mëdha nuk bëhen duke anashkaluar dhe shkelur ligjet në fuqi. Vjedhjet më të mëdha bëhet konform ligjit, i cili legjtimon vjedhjen duke e shndërruar atë në “politika ekonomike”. Këtu fillon dhe mbaron puna. Vjedhjet në shkelje të ligjit janë krejt të papërfillshme në krahasim me vjedhjet konform ligjit. Vjedhja mëVazhdoni leximin “Vjedhjet e ligjshme!”

Pas vdekjes së Shpresës

Nga Edison Ypi Pas vdekjes së gruas Shpresa, Besimit ngordhalaq i mbetën një tufë me jetimë; Shkëlqimi, Guximi, Krenari, Durimi, Përparimi, Gëzimi, Fatmiri, Zana, Dituria, Pranvera, Kujtesa, Drita. Tani Besimi është katandisur për ibret. Rënkon, kollitet, mezi lëviz, as ha as pi, sytë i kanë vënë perde, veshët i janë taposur, zëri i ka ikur.Vazhdoni leximin “Pas vdekjes së Shpresës”

12 fjalë shqipe që 90% i shkruajnë gabim

“Gjuha, në të vërtetë, është pasuria jonë më e madhe…” – ka thënë dikur Rexhep Qosja, dhe si e tillë, meriton vëmendje të vazhdueshme, sidomos dekadat e fundit kur në të janë vënë re deformime të shumta. Gjuhëtarët dhe akademikët tanë tërheqin vëmendjen vazhdimisht për kujdes në mirëshkrimin dhe mirëshqiptimin e shqipes, e cila, përVazhdoni leximin “12 fjalë shqipe që 90% i shkruajnë gabim”

Në duart tuaja fshihet diçka shumë interesante për karakterin, zbulojeni çfarë

Praktika e Leximit të Pëllëmbës së Dorës e ka origjinën e saj në Azinë Juglindore dhe ka qenë e përhapur në Indi, Kinë, Tibet dhe zonat përreth. Përmes leximit të linjave në pëllëmbët tona, praktikuesit mund të parashikojnë se çfarë ka rezervuar e ardhmja për ne. Ne mund të mësojmë lehtësisht për dashurinë dhe jetënVazhdoni leximin “Në duart tuaja fshihet diçka shumë interesante për karakterin, zbulojeni çfarë”

Shqipëria që po rrezikon të kthehet në çmendinë

Nga Artan Fuga Cfarë është Shqipëria me përkufizim ? Mirë ne festojmë përvjetorin e Skënderbeut, po Skënderbeu do të na festonte për gjendjen ku kemi ardhur pas 25 vjet betejash kundër osmanëve që kemi bërë gjatë tranzicionit? Vend kapitalist? Ekonomia shqiptare i merr të keqen kapitalizimit sepse përndryshe do të kishte bursë, aksione masive, transparencëVazhdoni leximin “Shqipëria që po rrezikon të kthehet në çmendinë”