Telegrafikisht

10/01/2018

1952/Letra ironike e të internuarit nga kampi i Tepelenës për diktatorin Hoxha

Nga Kastriot Dervishi “Jetojmë shumë mirë, tani e njohëm me të vërtetë kush është partia dhe pushteti” Një i internuar në kampin famëkeq me tela me gjemba të Tepelenës, ka zgjedhur një mënyrë origjinale për të shfaqur protestën e tij kundrejt kushteve të jetëses në këtë kamp. Letra e tij është shkruar me ironi. Ai nuk ankohet, por “lavdëron” kushtet “e [ Lexo më shumë...]

0 Comments

Të zhdukurit nën komunizëm dhe nostalgjia për Bllokun

Nga Ben Andoni Nuk ka ditë që të mos flitet, shkruhet dhe të referohet diçka për Bllokun dhe njerëzit që e populluan atë. Pothuaj prej një muaji kemi marrë informacione të detajuara për kartelën mjekësore të Enver Hoxhës dhe të gjithë hatërmbetjet qesharake të doktorëve të tij. Ende na shesin si lajm qejfmbetjet e fëmijëve të Bllokut, sot personazhe të ndryshme të [ Lexo më shumë...]

0 Comments