SHQIPËRIA NË KOHËN E GJERGJ KASTRIOTIT-SKËNDERBEUT

Kryengritja e Përgjithshme Çlirimtare (nëntor 1443)  Shqiptarët e vazhduan luftën kundër pushtuesve osmanë në forma të ndryshme edhe pas kryengritjeve të viteve 30 të shek. XV. Nëpër dokumente të gjysmës së dytë të viteve 30 dhe fillimit të viteve 40 përmenden në viset shqiptare spahinj të vrarë, spahinj që, për të shpëtuar kokën, kishin braktisurVazhdoni leximin “SHQIPËRIA NË KOHËN E GJERGJ KASTRIOTIT-SKËNDERBEUT”

Shkëmbi i Vajës ( Vajtimit )

Shkëmbi i Vajës Shkëmbi i Vajës është një shkëmb legjendar tashmë që lartësohet në grykën e lumit më të njëjtin emër Lumi i Vajës në qytetin e Krujës. Është një lapidar natyror i fiksuar me mjaft mjeshtëri në foton që po paraqesim për lexuesin nga fotografja Juri Noga. Ky objekt ndodhet në veri të këtijVazhdoni leximin “Shkëmbi i Vajës ( Vajtimit )”