“Shqipëria nuk bëhet –të pasurit nuk ndihmojnë, të varfërit nuk punojnë”.

Faik Konica njihet për gjuhën e tij të ashpër, si edhe për lëvizjet skajore në politikë, motivuar shpesh nga nevojat financiare. Letra e mëposhtme botuar nga DITA i përket Arkivit të Vjenës dhe mban datën 21 Nëntor 1897. Konica i shkruan i dëshpëruar kolegut të tij Visarion Dodani me të cilin ka korrespodecë të vijueshme.Vazhdoni leximin ““Shqipëria nuk bëhet –të pasurit nuk ndihmojnë, të varfërit nuk punojnë”.”

Lista me 113 persona nga Kurbini të zhdukur gjatë viteve të regjimit komunist

Nga Dritan Dema Prokuroria Kurbin: “Krimet Kundër Njerezimit, kompetence e Prokurorise se Krimeve të Renda”. Në Muzeun Historik Kombëtar në Tirane, gjendet një pllakatë ne te cilen shkruhet: “U vranë 5157 njerez nga keta 89 ishin gra”. Në mesin e kesaj liste, kemi mundur te dallojme edhe 113 persona nga Rrethi i Laçit (Kurbinit). KetoVazhdoni leximin “Lista me 113 persona nga Kurbini të zhdukur gjatë viteve të regjimit komunist”