Përdorni sa më pak telefonin celular! Mund të prekeni nga sëmundje të rrezikshme

Të gjithë e dinë se telefoni është shumë i dëmshëm dhe duhet mbajtur në distancë pasi mund të shkaktojë sëmundje të rrezikshme. Kjo gjë sapo është zyrtarizuar nga Ministria e Shëndetësisë, ku një studim në Kaliforni tregon se pjesa më e madhe e të prekurve nga kanceri, sëmundje psikologjike apo riprodhuese shkaktohen nga rrezet eVazhdoni leximin “Përdorni sa më pak telefonin celular! Mund të prekeni nga sëmundje të rrezikshme”

Duhani, disa rregulla të arta për ta lënë atë

Në mesin e këshillave të ekspertëve, ndër më kryesoret janë ndihma e të tjerëve dhe mënyra e jetesës Ndalimi i pirjes së duhanit është gjithmonë një qëllim i mirë që shprehet në fillim të vitit të ri dhe për ta bërë këtë, ekzistojnë dhjetë ‘truke’. Programi i Varësisë nga Duhani në Universitetin Rutgers u publikuaVazhdoni leximin “Duhani, disa rregulla të arta për ta lënë atë”

Jahnia shqiptare, pjata e shijshme e ditëve të ftohta

Është receta e dashur që bashkon të gjitha trevat shqiptare me shijen unike dhe tradicionale të saj. Pa dyshim jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgatisin ditëve të ftohta të vjeshtës e dimrit. Dikur ishte pjata e parë me të cilën, nënat dhe gjyshet mirëprisnin miqtë në tryezatVazhdoni leximin “Jahnia shqiptare, pjata e shijshme e ditëve të ftohta”

Tradita e bakllavasë, të presësh Vitin e Ri me ëmbëlsi

E ëmbël dhe shije plotë, me sherbet e arra , bakllavaja pa dyshim është lezeti i tryezës shqiptare të Vitit të Ri. Një traditë e trashëguar brez pas brezi nga nënat e gjyshet shqiptare, kjo ëmbëlsirë vijon të mbetet edhe sot më e preferuara e shqiptarëve dhe sigurisht nuk mungon në asnjë tryezë kur bëhetVazhdoni leximin “Tradita e bakllavasë, të presësh Vitin e Ri me ëmbëlsi”

Bukë e ngrohtë misri me shëllirë nga sofra shqiptare

Shumë e dashur në tryezat tona, si një ndër gatimet më të vjetra, tradicionale shqiptare, buka e misrit mbetet mes ushqimeve më të preferuara ashtu si dikur, edhe sot. Vërtet buka e misrit është një recetë e njohur tipike shqiptare. Shija e saj ndër vite ka magjepsur turistët e huaj që vizitojnë vendin tonë, ngaVazhdoni leximin “Bukë e ngrohtë misri me shëllirë nga sofra shqiptare”