“GARDA KRUTANE”E KOLË JAKOVËS – NJË POEMË MADHËSHTORE “E BURGOSUR” PËR 50 VJET

  Nga Ndoc Selimi. Kur lexon poemën “Garda krutane”, të shkrimtarit të njohur;poetit, prozatorit dhe dramaturgut Kolë Jakova, menjëhere mendon se je pjesmarrës nënjë luftë për jetë a vdekje midis pushtuesve turqdhe malësorëve të pamposhtur tëkrahinës sëKurbinit. Poema fund e krye përshkruhet me nje teh të mprehtë midis jetës dhe vdekjes, midis zakoneve e riteveVazhdoni leximin ““GARDA KRUTANE”E KOLË JAKOVËS – NJË POEMË MADHËSHTORE “E BURGOSUR” PËR 50 VJET”

Mustafa Aruçi, 104 vjeçari që i jep jetë grupit “Pleqtë e Krujës”

Mustafa Aruçi dhe pse 104 vjeç përsëri quhet lezeti i grupit “Pleqtë e Krujës”. Me zërin e tij ka përcjellë traditën krutane për dekada me radhë. Mustafa Aruçi ose siç e quajnë ndryshe, gjyshi Faja tani 104 vjeç, është i vetmi nga të parët “Pleqtë e Krujës” që vazhdon të jetë jo vetëm ende nëVazhdoni leximin “Mustafa Aruçi, 104 vjeçari që i jep jetë grupit “Pleqtë e Krujës””