Telegrafikisht

02/09/2017

Fjalë të urta Shqiptare

    Atdheu Ara ime varri im. LABERI Ardhin galat dhe prishën folenë e bilbilit. KORCE Atdheu esht dhee. Kur ti shikon dike edhe ata te shikojn ty* Valdrin Moorina Atdheu e nana nuk harrohen. TROPOJE Atdheu mbi të gjitha. VLORE Ai që lë arën e vet, nget arën e huaj. KORCE Balta më e ëmbël se mjalta. GJIROKASTER Bijë vendi pikë argjendi. BERAT Bukë e hi në shtëpi. PERMET [ Lexo më shumë...]

0 Comments

BETEJA E UJËBARDHËS (ALBULENËS), 2 SHTATOR 1457

Nga Kastriot MARKU BETEJA E UJËBARDHËS (ALBULENËS), 2 SHTATOR 1457. Në përkujtim të betejës së Gjergj Kastriotit (Skënderbeut), kundër forcave të ushtrisë së rregullt osmane të komanduara nga Isak bej Evrenozi, e njohur si Beteja e Ujëbardhës ose e Albulenës, zhvilluar 560 vjet më parë më 2 shtator 1457 në (Zhejë), diku mes Zhejës dhe Gjormit të Kurbinit. Fitorja e [ Lexo më shumë...]

1 Comment