Telegrafikisht

31/08/2017

Nikola Tesla, gjeniu i valëve

Imagjinoni një botë pa kabllo, ku kompjuterët, televizorët dhe pajisjet elektro-shtëpiake mund të funksionojnë pa kabllot e urryer të ushqyerjes dhe pa bateri. Një revolucion wireless (tamam, pa kabllo), i ngjashëm me atë që na ndihmoi të heqim qafe kabllot telefonikë në favor të celularëve dhe internetit pa kabllo, por aplikuar në transmetimin e energjisë elektrike. Fantazi? [ Lexo më shumë...]

0 Comments

Thënje të mençura

Kali i huaj të len në baltë Cdo hap drejt kultures, eshte hap drejt lirise I dehuri gjithnje betohet se nuk eshte i pire Fjala është si bleta që ka edhe mjaltin edhe thumbin Qingji i butë thithë dy nana Ai qe di te beje lajka, di dhe te shpife Mos u mundo të nxjerrësh dhjamë nga pleshti C’ke ne shtepi, tregon femija, c’ke ne shpirt tregon rakija Kur s’ ke kokë, ke këmbë Kush [ Lexo më shumë...]

0 Comments