Kisha e “Shna Ndout”-Laç. Prej shekujsh kisha e katolikeve dhe e myslimaneve.

Nga  NDUE  BACAJ Ka shekuj që ndër shqiptarë jeton shpirti dhe forca  e Shejtit  mrekulli-bërës  me emrin Shna-Ndou i Padoves ,ku rezidenca e perhershme e këtij Shejti  ka qënë  në kalanë e vjeter me emrin Sebastia ,e cila ndodhet  pranë  qytetit të sotem të Laçit, që ndër shekuj e deri në ditet tona  njihet meVazhdoni leximin “Kisha e “Shna Ndout”-Laç. Prej shekujsh kisha e katolikeve dhe e myslimaneve.”

Shna Ndou i Padovës, Shenjti i mrekullive

E kush nuk e njeh në Shqipëri shenjtin e famshëm Shna Ndoun. Kush në jetën e tij nuk i është lutur këtij shenjti që bëri kaq shumë mrekulli në Shqipëri e kudo. Historia e këtij shenjti është frymëzuese për mijëra njerëz. Ai hyri në historinë botërore si një njeri që me jetën e tij frymëzoiVazhdoni leximin “Shna Ndou i Padovës, Shenjti i mrekullive”

Shën Antoni i Padovës meshtar dhe doktor i Kishës, një shenjt universal

Devocioni ndaj këtij shenjti të madh është i shtrirë jo vetëm në Kishën katolike por edhe më gjerë. Shën Antoni ka zgjuar interesim përpos tek katolikët edhe ndër ortodoks, budistë e mysliman. Me plotë të drejtë quhet shenjt universal – shenjti i botës. Ishte njeri i palodhshëm në vreshtin e Zotit. Jeta e tij ishteVazhdoni leximin “Shën Antoni i Padovës meshtar dhe doktor i Kishës, një shenjt universal”