Telegrafikisht

21/05/2017

Pal Engjëlli, humanist dhe bashkëpunëtor i Skënderbeut

Prof. Dr. Mikel Prenushi  Në plejadën e humanistëve të shquar shqiptarë të shekujve XV, XVI, një vend të merituar ka Imzot PAL ANDREA ENGJËLLI nga familja e njohur e Engjëllorëve, Dukë të Drishtit, familje e njohur patriote që luajti një rol me rëndësi në mesjetën shqiptare e sidomos në periudhën e Skënderbeut. Kjo familje me titull fisnikërie kishte lidhje të ngushta me [ Lexo më shumë...]

0 Comments

Kontributi i krahinës së Kurbinit për çastjen komtare

  Nga At Klement Miraj     Krahina e Kurbinit xê nji faqe të bukur n’historín e rilindjes komtare. Prej ksajë krahine Kryekreshniku i ynë Gjergj Kastrjota pat nji pjesë të mirë t’ushtrísë së vet per te dermue fuqín sulmuese. Në Kurbî, sikurse n’asnji vend tjeter, kallxohen prejë pleqve ndollje e legjenda të ndryshme rret luftarve e adventurave të Skanderbegut ndollë [ Lexo më shumë...]

0 Comments