Telegrafikisht

18/05/2017

Kurbini dhe Rilindja Kombëtare (përshkrim historik)

Nga N/Kolonel Dr. Pjetër Hidri Kur në Kongresin e Berlinit në vitin 1878, Fuqitë e Mëdha të Evropës (të Shtatë Krajlat) i lëshojnë një pjesë të territorëve shqiptare Malit të Zi, Kurbinasit morën pjesë bashkë me Mirditësit në mbrojtjen e Ulqinit e të Tivarit. Ndërkohë u krijua Lidhja Shqiptare e Prizrenit, që lëshoi kushtrimin për kryengritje. Fisi i Pervizajve, i doli [ Lexo më shumë...]

0 Comments