Telegrafikisht

17/05/2017

Lëvizja popullore në zonën e Krujës në prag të shpalljes së Pavarësisë

Haxhi Goci « Gjithë Shqipëria shpalli lirinë e vet…!” Duke parë se Kruja, si qytet, nuk mundi ta shpallte indipendencën sipas orientimit të mëparshëm, Ismail Qemali dhe Nikoll Kaçorri, i drejtuan këtëtelegram qendrës kryengritëse të Kurbinit me datë 14 vjeshtë e tretë 1912 : « Pasi gjithë Shqipëria shpalli lirinë e indopendencëne vet, i ngarkohet kujdesit të [ Lexo më shumë...]

0 Comments