Telegrafikisht

30/01/2017

Vlerat e jashtzakonshme te rigonit(çajit te malit,Oreganum vulgare)

Gjethet e bimës mesdhetare të rigonit që i përket familjes botanike Oreganum vulgare përdoren të njoma dhe të thara, por mund të grihen dhe të përdoren edhe në çaj. Përveç aromës së tyre të fortë, gjethet e rigonit përmbajnë 40 përbërës aktivë mjekësorë. Këto gjethe janë një kurë tradicionale në mjekësinë popullore, ndërkohë që shumë studime klinike kanë [ Lexo më shumë...]

0 Comments

Shkopeti, fshati që po shuhet nga rrëshqitja e tokës

Thuajse një fshat i tërë po zhduket nga erozioni pas reshjeve të mëdha, duke detyruar një pjesë  të banarëve që të largohen prej aty. Bëhet fjalë për Shkopetin, dikur i njohur nga mbipopullimi nga HEC-i, me mjaft të punësuar në këtë vepër hidroenergjetike; por që atyre tashmë po u rrëshket toka nën këmbë. Një pjesë nga mali është shkëputur, duke shkatërruar disa [ Lexo më shumë...]

0 Comments