Telegrafikisht

18/01/2017

Imzot Nikollë Kaçorri, ndër themelvënësit e shtetit shqiptar

Nga Kastriot Marku Imzot Nikoll Kaçorri u lind në fshatin Krejë të Lurës në vitin 1862, fshat ky që ndan dy krahina të mëdha: atë të Dibrës dhe të Mirditës, si dhe nga pikëpamja fetare dy besimet që përfaqësoheshin në këto dy krahina. Rridhte nga një familje laramane, gjë jo krejt e pazakontë në këtë krahinë, babai i së cilës ishte katolik, ndërsa nëna ishte e [ Lexo më shumë...]

1 Comment