Telegrafikisht

13/01/2017

Arbëria e kthyer në një tokë të rrënuar

Informacion i Fjor Jonimës në vitin 1470, ose rrëfimi më i hershëm i bërë nga ndonjë shqiptar për gjendjen e Arbërisë. Në gjysmën e dytë të shekullit XV, kur pjesa më e madhe e Arbërisë qendrore ishte nën kontrollin e venedikasve, ende pa mbërritur fushatat ushtarake otomane të viteve 1466 dhe 1467, të cilat shkatërruan pjesën më të madhe të vendit, Fior Jonima nga [ Lexo më shumë...]

1 Comment