Telegrafikisht

10/10/2016

ULLIRI NË GJORËM TË KURBINIT-MONUMENT I RRALLË I NATYRËS SHQIPTARE I LËNË NË HARRESË.

Nga: Edmond BROZI Ulliri mendohet të jetë dru frutor aq i lashtë sa dhe prania e njeriut në tokë. Origjina e tij vjen nga pellgu i Mesdheut dhe mendohet që zanafillën e ka në Palestinë apo Sirinë e sotme. Ulliri historikisht ka simbolizuar paqen. Në Romën e lashtë ulliri ishte i shenjtë dhe konsiderohej si pema frutore më e rëndësishme në historinë e agrikulturës. Pellgu i [ Lexo më shumë...]

0 Comments