Telegrafikisht

01/10/2016

Mareja, e njohur me shume per rakine por ka dhe plot vlera te tjera

Emri botanik i maresë është Arbutus Unedo dhe ne po ju sjellim në vëmendje këtë frut unik. Bima e maresë e cila ka ngjashmëri me boronicat e kuqe, shpesh përdoret për zbukurim.  Shija e saj është unike dhe freskuese, ndonëse pak të thartë. Në rajonin e Mesdheut kokrrat e egra Arbutus janë mbledhur dhe vlerësuar prej kohësh. Në këto vende, mareja konsiderohet si një pemë [ Lexo më shumë...]

0 Comments