Telegrafikisht

27/09/2016

Idet, vlerat e jashtzakonshme te saj.

Idet, xinxifet apo si t’i doni! Disa i quajnë Ide (në Shqipërinë e Mesme), të tjerë XINXIFE (në Jug)KIMCA i thone ne veri. Po le t’i quajmë Ide, meqë ka ky emër një farë ngjashmërie me vendin nga janë prodhuar së pari, në Indi mandej në Kinë dhe Lindjen e mesme. Fruti ka qenë i përdorur në mjekësinë kineze për më shumë se 4000 vjet. Sipas një studimi të publikuar [ Lexo më shumë...]

0 Comments