Telegrafikisht

25/09/2016

Mamurrasi “Qytet i Mimozave”

Historia Mamurrasi është një qytet me rreth 8000 banorë.( si njesi administrative ka rreth 20.000 banore ) Ndodhet midis Laçit dhe Fushë-Krujës,  rreth 30 km në veri të kryeqytetit Tiranë. Përmendet qysh në Mesjetë me emrin Mamur nga kronikanë osmanë. Në Mesjetë ashtu si dhe gjithe Kurbini bënte pjesë në principatat e Topiajve dhe Kastriotëve. Mamurrasi, historikisht [ Lexo më shumë...]

1 Comment