Telegrafikisht

29/08/2016

Kisha e shen Merise

Nga Kastriot Marku Ndodhet në Kurbin, në fshatin Shëmri dhe është një kishë abaciale me rëndësi e Arbërisë mesjetare. Sipas të dhënave gojore aty kryenin shërbesat fetare Gjergj Kastrioti së bashku me bashkëshorten e tij Donikën. Të gjithë banorët e fshatit Shënmëri janë të besimit islam por kjo nuk i ka penguar ata të përkujdesen për objektin dhe njëkohësisht të [ Lexo më shumë...]

1 Comment