Telegrafikisht

14/08/2016

14 Gusht 1464, vdiq Papa Piu II .Kryqëzata kunder osmaneve me ne krye Skenderbeun do deshtonte.

Në kulmin e pergatitjeve të kryqëzatës së vendeve europiane, kundër pushtuesve osmanë, vdiq më 14 Gusht 1464 ne menyre te papritur dhe te mistershme( thuhet qe u helmua), Papa Piu II, frymëzuesi dhe organizatori i saj.Ai ishte papa i 210 i kishes katolike, Shërbeu si papë që nga zgjedhja e tij më 19 gusht 1458 dhe deri më 14 gusht 1464. Paraardhës i tij ishte papa Kalisti [ Lexo më shumë...]

1 Comment