Kisha e Shen Prendes shpallet monument kulture

  Shën Prendja e Kurbinit – “Scriptorium” i trashëgimisë historike dhe kulturore shqiptare Nga Kastriot Marku Shën Prendja ka ardhur si formë e shqipëruar e asaj që në traditën bizantine njihej si Shën Parashqevia, Veneranda ose ital. San. Veneranda ose San. Parasceve ose Venerina (shenjtore e shekullit II), që në traditën latine njihej si VeneraVazhdoni leximin “Kisha e Shen Prendes shpallet monument kulture”