Telegrafikisht

20/06/2016

Kisha e Shën Ndoit, mes legjendës e fakteve historike

Nga Kastriot Marku Krahina e Kurbinit, ndonëse e shtrirë në një territor gjeografik jo gjithaq të madh, ka mjaft monumente të arkitekturës, ku veçohen 4 kështjella dhe 35 kisha, shumica prej të cilave në gjendje rrënoje. Në fshatin Laç të dikurshëm (sot qyteti me të njëjtin emër), ka pasur disa monumente dhe vende me interes historik dhe arkeologjik sikurse Kështjella e [ Lexo më shumë...]

5 Comments