Telegrafikisht

03/04/2016

Qyteti i Laçit ( video )

Qyteti i Laçit është qendër e rrethit të Kurbinit . Në lindje të tij gjenden rrënojat e kështjellës së Sebastes dhe kisha e Shna Ndojit. Në vitin 1902 Shtjefën Gjeçovi çeli shkollën shqipe. Deri në vitin 1959 ishte fshat, por pas kësaj kohe u shndërua në një qendër urbane . U ndërtua Uzina e Superfofatit 1967, Uzina e shkrirjes së bakrit (1978), Kombinati Kimiko-Metalurgji [ Lexo më shumë...]

0 Comments