Kerkohet ura, vazhdojne te mbeten te izoluar disa familje ne Shkopet.

Fëmijët e disa familjeve ne fshatit Shkopet në Kurbin rrezikojnë jetën çdo ditë në përpjekje për të shkuar në shkollë. Ata janë të detyruar të kalojnë në forma primitive lumin e rrëmbyeshëm, për shkak se mungon ura. Ky problem eshte raportuar disa here ne shume media lokale dhe kombetare por deri tani asnje reagim ngaVazhdoni leximin “Kerkohet ura, vazhdojne te mbeten te izoluar disa familje ne Shkopet.”

Kurbini për të shitur veç fiq e dardha?!

Nga Violeta Murati Mbaj mend kamionët që niseshin nga çdo anë e rrethit në atë kohë, Krujës, drejt plazhit të Patokut, në Laç. Tani i thonë Laguna. Edhe pse fëmijë pushimet e verës i prisnim me padurim vetëm për të shkuar në Patok. Nga rruga nacionale deri në plazh, rruga vinte vijë e drejtë, nëVazhdoni leximin “Kurbini për të shitur veç fiq e dardha?!”

Fakte dhe statistika qe nuk i dinit rreth djathit shqiptar

Dhie, Lope, Deleje, Shqiptarët me 11.5 kilogramë për frymë në vit renditen në vendet me konsum të lartë të djathit në botë. Qoftë i bardhë apo kaçkavall me vrima, djathi është kurdoherë në tavolinën e shqiptarit. Gjirokastra,Tepelena,Vlora,Korça por dhe Kukesi,Dibra,Tropoja,Shkodra,Puka,Mirdita,Kurbini  kane nje tradite ne prodhimin e djathit mjaft cilesor. Sekreti është i gjithi tek aromaVazhdoni leximin “Fakte dhe statistika qe nuk i dinit rreth djathit shqiptar”

Si te dallojme mjaltin e rreme!

Fërkoni pak mjaltin në mes gishtit tregues dhe të madhit derisa të shpërbëhet. Pak mjaltë do të depertoje  në lëkurë, nëse ka mjaltë, sepse mjalti i pastër është i mirë për lëkurën. Mjalti natyral nuk është ngjitës. Nëse ajo që jeni duke e fërkuar është ngjitëse, do të thotë që ka sheqer ose ëmbëltues artificialVazhdoni leximin “Si te dallojme mjaltin e rreme!”

Qyteti i Laçit ( video )

Qyteti i Laçit është qendër e rrethit të Kurbinit . Në lindje të tij gjenden rrënojat e kështjellës së Sebastes dhe kisha e Shna Ndojit. Në vitin 1902 Shtjefën Gjeçovi çeli shkollën shqipe. Deri në vitin 1959 ishte fshat, por pas kësaj kohe u shndërua në një qendër urbane . U ndërtua Uzina e SuperfofatitVazhdoni leximin “Qyteti i Laçit ( video )”

Papa Klementi XI, një hartë e rëndësishme e Shqipërisë së epërme e vitit 1689

Nga Kastriot MARKU Hartat janë një domosdoshmëri për të gjithë ata që kanë në projektet e tyre udhëtime të karakterit turistik, për pelegrinazh, aktivitet misionar, vizita etj. Në kushtet e sotme teknologjia ka bërë të mundur një lehtësim të skajshëm për këtë. Mjafton të gjesh një guidë, jo vetëm fizike në trajtë libri në libraritëVazhdoni leximin “Papa Klementi XI, një hartë e rëndësishme e Shqipërisë së epërme e vitit 1689”