Telegrafikisht

30/03/2016

Ura që i mbijetoj Nazismit por jo ” barbarëve të skrapit”

Nga Edmond Brozi Ura e Zogut (e quajtur kështu sepse u ngrit në kohën e qeverisjes së  Ahmet Zogut). Ura u ndërtua mbi lumin Mat në Milot, në harkun kohor të një viti nga Kompania Mazorana & Co. e përfaqësuar nga inxhinieri i vet zbatues Z. Erwin Schnitter dhe u inaugurua me 26 maj të vitit 1927. Projekti  u realizua nga inxhinieri Gjovalin Gjadri (1899-1974), i cili u diplomua [ Lexo më shumë...]

0 Comments