Telegrafikisht

25/03/2016

Skënderbeu dhe Kokë Malçi

Kokë Malçi ishte nga fshati Skuraj i Kurbinit. Thuhet se ai ishte dhe një bashkëluftëtar i Skënderbeut, të cilin e kishte këshilluar për taktika dhe strategji lufte. Sipas legjendes, njohja e Skënderbeut me Kokë(Kolë) Malçin ishte krejt e rastësishme…disa vite përpara rrethimit të dytë të Krujes. Plaku i urte po pununte në aren e tij në Skuraj, ndërkohe që Skënderbeu [ Lexo më shumë...]

1 Comment