Telegrafikisht

21/03/2016

Teqja e Shullazit

Teqja e Shullazit eshte nje objekt kulti me interes qe quhet edhe teqeja Baba Isak. Ajo gjendet në fshatin Shullaz buze rruges automilistike, dhe mendohet se është ndërtuar në vitin 1703. Besimtarët myslimanë bektashinje kremtojnë me 22 mars Ditën e Nevruzit, ditëlindjen e  Imam Aliut. Festa e Nevruzit shënon fillimin e vitit të ri, sipas sektit bektashian dhe përkon me ditëlindjen [ Lexo më shumë...]

0 Comments