Porosia e fundit e Ded Skures ( balade arbereshe )

Turku u derdh dhe një herë të shkelë dheun  e Arbërit ;  Ai sillte vërshime kalorësish dhe këmbësoresh të shkulur nga thellësitë e Azisë dhe vendeve që kish pushtuar, anadollake kokëlaker me shallvaret si thase, tatarë syvegjel e kokërrruar, harapë të zinj si nata me hanxhar ndër dhëmbe, spahij të etshem  per gjak,  jeniqerë tëVazhdoni leximin “Porosia e fundit e Ded Skures ( balade arbereshe )”