Telegrafikisht

20/02/2016

Familja Gjonimaj, nder familjet me te rendesishme te Arberit

  Një Jonimë për herë të parë përmendet në fillimshekullin e XIII-të, me 1208 si vasal i princit Dhimitër të Arbërit dhe një Jonimë tjetër shfaqet në fund të atij shekulli me titull Sebast, që bashkë me disa fisnikë të tjerë shqiptarë, në vitin 1274 nënshkruajnë një marrëveshje me mbretin e Siçilisë, Karlin Anzhu. Në fillim shekullin e XIV-të, pikërisht më 1303, [ Lexo më shumë...]

0 Comments