Telegrafikisht

02/02/2016

Shën Vlashi, ipeshkëv e martir, nga Sebastia e Shqipërisë  

  Me 3 shkurt Kisha katolike përkujton Shën Vlashin, mrekullibërës, ipeshkëv i Sebastes, Pajtor i Raguzës, që kremtohet edhe në Sicili me Festën e bukëve, e jo më pak në krahinën e Kurbinit, sidomos ne Skuraj dhe në Laç ku, pikërisht nën Shenjtnoren e Shën Ndout, ruhet edhe sot e kësaj dite shpella në të cilën thuhet se qe fshehur Shenjti gjatë persekutimeve fetare [ Lexo më shumë...]

0 Comments