Telegrafikisht

29/01/2016

Grupi i Krujës – Shkami i Vajës

Terezina Gega dhe grupi i vajzave të Kurbinit me këngën e shkëmbit të Vajës, Krujë. I kushtohet ngjarjes së famshme ndodhur para 500 vjetësh; 90 vajza Krutane u hodhën nga shkëmbi që të mos binin në duar të pushtuesit Turk ne mënyrë që të mos çnderonin Arbëninë. Nga Festivali Folklorik i Gjirokastrës [ Lexo më shumë...]

0 Comments