Telegrafikisht

18/01/2016

At Shtjefen Gjeçovi. Njëri prej personaliteteve më të spikatura kulturore dhe shkencore

(nga Kastriot Marku ) At Shtjefën Konstandin Gjeçovi u lind më 12 korrik të vitit 1874 në Janjevë, në një fshat të vogël në periferi të Kosovës, por me një kontribut domethënës në historinë dhe kulturën shqiptare, bash aty ku edhe takohej popullsia shqiptare me elementin sllav. Familja e tij (stërgjyshërit) kishin ardhur nga fshati Kryezi i Pukës, mbiemër të cilin e [ Lexo më shumë...]

1 Comment